Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskvärd


Du är så älskvärd säger dom
Vaddå älskvärd…
Är inte alla ”älskvärda”
Är inte alla värda att älskas

Eller är fula undantagna
Eller de dumma
De spetälska
De HIV positiva
”en annan variant på rasåtskillnad”
apartheid i annan dimension

De älskvärda träffar varandra
De icke älskvärda står utanför
”gissa vilken sida man vill vara på”
älska aldrig någon icke älskvärd
Det finns säkert såna, icke ”älskvärda”
Känns de som i alla fall

Vi kanske känner nån lite till mans
Annars kanske man kan ta till de värsta exemplen
Polpot, Stalin, Ivan den förskräcklige, Nero
Men annars har vi nog olike kriterier
Vi ser olika saker, ser bort från andra

En tant sa till min mormor
”hur kan du vara gift med den där elaka karln”
Min morfar var ett geni av sällan skådat slag
Men… han var ganska barsk
Mormor svarade. ”ELAK???????”

Han var ju för fan älskvärd
Med sin pipa och ”greve Hamilton”
Kärlelsfullt snickrade han saker åt sina älskade
Själv har jag en pall med min namn inbränt
”gåva på 1 års dagen” står det…
Den har hjul så det blir en bil om man vänder den
Den är hel än….

Jag lekte med den som bil
Mina syskon
Mina barn och alla deras kamrater
Som lekte med dem som små
Min bil.. med hjul som håller än
En gåva av morfar, älskvärd men med
En barskt utseende…
Och han kunde sitt jobb, den är lika stabil
Som för 45 år sedan…
Jag älskar den pallen… med
Den viktigaste möbeln, i min tillvaro




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 220 gånger
Publicerad 2009-11-23 19:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO