Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Boliden med bo- lid i Chile



Boliden sålde på 80 talet bort
Sin giftigaste deponi
Den giftigaste i norra Europa verkar de som

Man sålde den till ett då väldigt diktatoriskt Chile
För 10 miljoner vart man av det
Hur mycket som det verkligen gjordes nåt åt
Vet man inte

Men risken är att pengarna för den skit
Som skapat rikedom bland Boliden och dess ägare
Och dålig miljö för andra
Såldes till Chile och gjorde vissa rika där
Och dålig miljö åt andra

Med blyförgiftningar och annat
”vad skulle det skapa för intresse” frågade
Bolidens informationschef
Som helst vill att allt ska sopas under mattan

I verkligheten så har Boliden människors liv
Och hälsa på sina samveten
”Man vafan, tänker man i Boliden
om vi inte brydde oss om svenskar
varför ska vi bry oss om chilenare”

Så man sålde bort skiten genom att betala
För att flytta eländet…
”Ja va fasen, de är ju bara chilenare”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 134 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-26 20:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO