Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
tacka NK för det här... och ett morgon humör som håll i sig länge...


Okej det är vårt fel!

Om vi kortar ner jordens existens till en dag, 24 timmar, så har vi människor funnits i 30 sekunder.

Och tydligen har vi lyckats, på dem 30 sekunderna, långsamt förstöra en värld
som tog 23 h, 59 min och 30 sek. Är vi lagom övermodiga eller vad?

Hur kan vi påstå att vi är så jäkla bra att vi kan rubba en hel världslig balans på 30 sekunder?! För det kanske kommer som en chock för de flesta, men om växthuseffekten orsakar ett annat klimat kommer inte jorden dö... vi kommer dö. Vi människor som levt i 30 sekunder kommer dö ut på grund av att vi drunkar i vårt egen skit. Och inte nog med det, vi drar andra raser med oss! Vi utrotar arter för vår egen komfort så jag kan nog tycka att vi borde dö ut och låta en bättre ras ta över.

För jag vill se en dinosaurie utrota flera raser för att de ville bygga lite flera hus med lite hjälp av regnskogens träd. Fast det kanske är dumt att jämföra dinosaurie med människor eftersom vi faktiskt kan läsa och skriva, så vi är givetvis bättre trots att dinosaurien bara levde för att leva medan vi lever för en 30 tums tv med Vänner i repris.

Så ja, vi är bättre, vi är starkare, vi har skickat vår egna ras till månen (plus en hund och någon apa). Jippie för oss och låta oss leva för alltid för att utrota fler raser och kanske en dag utrota oss själva och vår planet.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Sikska
Läst 379 gånger
Publicerad 2009-11-24 15:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sikska
Sikska