Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Falskheten har ofta vackra kläder

Hur kan du vara så otroligt falsk?
Är det roligt att bara vara plast?
Är det roligt att dra runt utan någon mening
Är det roligt att såra en annan?

Du kanske mår bra av att göra en tragisk händelse
Till komedi
Att dra nytta av när någon mår dåligt
Att driva med någon annan, om hur denna mår

Det är för mig helt igenom falskt

Men nu är det slut på det roliga för dig
Nu ska du inte få någon annan i dina klor
Mer
Det ska jag ändra på
För om du inte
Kan sköta dig
Är det lika bra att du säger hejdå till mig

Det är okej om jag försvinner ur ditt liv
Det var ändå längesen
Jag delade hemligheter med dig,
Åt godis tillsammans med dig
Och skrattade tillsammans i snön

Jag kände till dig redan då och
Visste om ditt spel
Men naturligtvis var jag blind och
Förnekade
För det var ju egentligen inte ditt fel
Att han var ful och hon för tråkig
Att han knappt kunde språket,
Hon inte kunde stava
Att X och Y tröståt på helgerna
Och att hon var tjock
Du kunde ju inte hjälpa det
Det var ju bara tragiska människor
Det gått utför för
Absolut inte ditt fel

Nej, eller hur?

Nu vet jag varför du gjorde så
Och har vetat länge
Det var inte människorna det var fel på
Det var du
Du och ditt önskade om ett annat liv
Hur du drömde dig bort
Men var du tvungen att ta någon annans kärlek
För din egen vinnings skull
Hittade du ingen annan? Som var
Villig nog
Att anta dig
I och för sig var det inte bara
Ditt fel, men ändå
Du var med
Och hon blev sårad, er
Vänskap förstördes
Var det värt det?

Var det verkligen det?

Nu är de visserligen
Tillsammans igen och
Allt är bra
Men ändå
Man kan inte göra någonting
Ogjort och du bara lät
Det hända och du sa inte ens
Förlåt
Till henne
Efteråt
För du hatade henne, sa du

Till mig sa du att jag skulle gå ner fem kilo
Annars skulle någon aldrig någonsin
Tycka om mig
Jag skulle inte kunna få någon alls
Jag trodde på dig
Jag var stor som ett hus och jag började
Banta
Visserligen blev jag smal, men
Jag var knappast lyckligare
Och sedan sade du att jag var för smal
Tack eller något?

Du må vara söt och underbar
I folks ögon
Men jag vet hur du är egentligen
Och jag vet att även falskheten kan gå runt
I vackra kläder
Och i detta fallet är den falskheten
Du




Fri vers av Yhessickah
Läst 902 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2008-03-02 12:36



Bookmark and Share


  Sikska
Hemska människor i vackra skal... en kameljont som smälter in eller står ut. Å jag hatar sånna människor! Bra skrivet föresten :D Väldigt bra :D
2008-03-02
  > Nästa text
< Föregående

Yhessickah
Yhessickah