Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rätt och Fel

Du säger alltid att jag är världens bästa person
Och jag skakar alltid på huvudet och säger att
det inte är sant
\"Det är du som är världens bästa\"
Det stämmer till många miljoner procent
Och det är jag inte ensam om att tycka
Jag vet att alla andra också tycker det
Så därför är det sant.

Du vet hur man uppför sig och hur man slingrar sig ur
Olika situationer man inte vill vara i
Du har lärt dig att gå helt perfekt och talar aldrig för fort
Eller för långsamt
Eller för tyst

Du kan säga ja och nej
På de rätta ställena
Och du har alltid gjort som du vill
Och aldrig, aldrig någonsin
fallit för något grupptryck
Det var ju inte riktigt värt det att säga ja till dem som mobbades
bara för att du inte ville röka på skolgården
i vintras

Jag förstår inte hur du gör,
vad hemligheten är
Om man slår upp ordet Perfektion
i ordlistan skulle man hitta en bild på dig
En fin bild såklart, en sån som inte finns i skolkatalogen
och som inte togs för tusen år sedan

Du är rakt igenom världens bästa
Både uppifrån och ner och tillbaka igen
Och åt höger och vänster
Från alla vinklar man kan tänkas att titta ifrån
Så är du bäst
Överallt
Så varför säga att jag är bäst i världen
när jag är full av Fel och du är full av
Rätt?




Fri vers av Yhessickah
Läst 388 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-02 17:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yhessickah
Yhessickah