Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den sorglösa barndomen

Minns du de dagarna
Då vi sprang omkring
När vi lekte i sanden, höll varann i handen

Minns du?

Minns du när vi lekte på ängen där bakom huset?
Eller när vi smög in på grannens tomt och du snubblade
På gruset där
Och skrapade upp knäet?

Jag undrar om du minns när vi åkte pulka genom snön
Tårarna rann och mössan åkte av
Vinden tog tag i oss där vi for nerför backen
Det kändes som om vi kunde flyga

Det kanske vi gjorde?

När vi var barn var hela världen vår
Den låg där orörd framför våra fötter
och väntade på att vi skulle utforska den
Nyfikna små händer letade överallt
Efter något intressant att hålla i
Och taggarna på rosen spelade ingen roll
Att de gjorde ont och fick fingrarna att blöda
Det hindrade inte mig från att hålla i den
Den där sommardagen då himlen lyste blått

Jag minns den där sommaren,
Jag minns den som om den vore igår

Tid var för oss inget viktigt begrepp
Den spelade aldrig någon roll

Varför skulle den göra det?

Vi var barn, vi sprang runt på blomsteräng
Bekymmersfria, glada och vackra
Utan ett problem, utan att fatta viktiga beslut
Utan att ta något ansvar alls

Det är nog så den är
Den sorglösa barndomen




Fri vers av Yhessickah
Läst 433 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2008-03-03 20:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Yhessickah
Yhessickah