Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Råttfångaren

Som en råttfångare spelar du pipa
får alla kvinnor på fall
varje offer du möter
följer en likadan mall

De bländas av orden du säger
och älskar din magiska stil
din röst får dem att darra
de åker rätt många mil

Varenda kvinna du möter
tror att hon är så rätt
att hon är den sista och enda
att hon är den vackraste du sett

Men ingen ser det uppenbara
ingen ser din trasiga själ
och lyckas någon den skymta
vill hon genast göra den hel

Du reser från kvinna till kvinna
du söker en stilla hamn
hoppas att en dag få vila
tryggt i någon kär famn

Ditt leende är inte äkta
ditt hjärta det droppar av blod
de rester av hjärtan du lämnar
har brunnit till aska och jord

Ett skådespel visar du alltid
ingen ser någonsin din strid
vill bara nyttja ditt inre
för att själva få frid

De sitter och tittar tillbaka
och undrar vad som gick tokigt
men sanningen är ju så tydlig
att livet har fört dem krokigt

Och råttfångaren fortsätter locka
hans toner ljuder starka och och klara
får lusten i kvinnor att pocka
och hjärtan i brand att svara



 




Fri vers av drakbruden VIP
Läst 950 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2007-11-05 17:05



Bookmark and Share


  aol
bara så bra skriftat vännen,
2012-12-16

  TjejenSomGråterTyst
du är helt otrolig på att skriva... hur kan någon skriva så bra... jag vet en sak...

nån dag då jag kna få chansen så vill jag kunna skriva lika vackert som du:$
2007-12-29

  Maria Zena Viklund
ah vad du diktar väl och orden flyter som floden,

\"Men ingen ser det uppenbara
ingen ser din trasiga själ
och lyckas någon den skymta
vill hon genast göra den hel\"

ja så är det!

\"Ditt leende är inte äkta
ditt hjärta det droppar av blod
de rester av hjärtan du lämnar
har brunnit till aska och jord\"

underbart skrivet! bokmärkes!
2007-11-11

  VITRIOL
Snyggt skrivet. Det glimtar till bland rimmen, en humor och visdom som jag gillar starkt.
2007-11-06

  * Ammi *
katten leker .. med sin offer skulle själv behöva bli avklädd och avlusas ..
bra!
2007-11-05

  Horatius
Fantastiskt bra min vän.
2007-11-05

  Sikska
Den är så bra!!! Jag kan inte fatta att man kan skriva så.
Det är liksom man vet inte om man ska hata honom eller tycka synd om honom! :D
2007-11-05
  > Nästa text
< Föregående

drakbruden
drakbruden VIP