Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hebbe och den sista sommaren


Morgonen var vacker
Solen sken och den sida som mitt kontor var på
Hade morgonsol
Morgonsolen har alltid en skönare värme
På dan och på kvällen kan den vara kväljande
Och äckligt het
Men sällan på morgonen

Så där kommer jag åkande på morgonen
Nissan Maxima, 3.0 V6 med allt i
Allt utom den förhatliga skinnklädseln
Som jag njöt av att slippa
Men de fanns både ac och taklucka
Och man gled i den, den susade bara lite
Svängde in där, klev ur
Stoppade i nyckeln i låset men de gick inte
De satt en nyckel i på insidan

Så kommer Herbert, ut från fikarummet
Han… hade tydligen lagt sej där
Men man såg och förstod att det inte var länge
Som han legat
I alla fall inte sista gången
Ammi betydde tydligen vän
Och den vännen bodde på andra sidan vägen
På andra sidan gamla E4:an

Men han steg upp tidigt
Och gick eller körde över gamla E4:an
Till en soffa som skulle se använd ut
Så ingen visste att det var ett snabbt liggande
Efter ett betydligt längre, hos hans ”Ammi”
De få hårtester som fanns kvar
Var rufsiga och kallingarna var på halvstång
Han gick sakta fram till dörren
Och låste upp innifrån

Tanken var ju att jag inte skulle kunna
Komma och låsa upp
Om han ”höll på med nåt”
Jag gick in och frågade
”hade du skönt inatt” sa jag
Nä bäddsoffan är inte så skön svara han
”Ja det är tur att det inte är så lång tid”
sa jag och log
Han blev röd igen, verkade som han trodde
Att jag var dum….

Jag gjorde mej lite kaffe och gick ut i morgonsolen
Än hade jag det ganska bra hemma
Rentav lycklig kanske man kan säga
Men dessa dagar var räknade
Så de visste jag inte då….
De var räknade på alla sätt…
Tillsammans satt vi ändå, han hade ju svikit många
Men jag trodde inte han skulle göra det så kraftigt
Mot mej ännu, han hade redan gjort det egentligen

Men jag visste inte det heller, ännu
Vi satt i solen och drack morgon kaffe
Den sista sommaren av lycka
På många år
Dagarna var räknade, fast man inget visste om det
Dagarna med lycka… eller vad kan kallar det
10 sköna år i alla fall, utan problem
snart skulle jag dessutom ha så mycket pengar på kontot
Som jag aldrig haft varken förr eller senare

Men året efter skulle krossa all lycka
Alla drömmar…
Men som sagt, de visste man inte
Då den ”sista sommaren”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-25 01:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO