Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Juletid



En fyr
Koltrastvingar i midvinternatten
över en myr, hjortronminnen glaserar
glada jäntemunnar
Ögon glittrar
med Lucia sång och saffran
Öppna spisar leker skogsbrand
Snöflingan faller
utanför varma högtidsfönster

Tro

Räven raskar över isen
ackompanjerad av bjällerklang
Skimrande granris
röda kristallballonger
speglar farfars skratt likt polkagris
Änglar breder ut sina vingar
medan pepparkaksstjärnan bankar
på adventsluckans dörr

Hopp

Finns det några snälla barn här
En stickad tröja till lillebror
Svartvinbärssill smakar ljuvligt
i hemmamålad glasburketui
Klapp på kind och klapp i hjärtats
omfamning och smek, en fyr
strålar över sjö och strand
lyser för tro och för hopp
och för

Kärlek











Bunden vers av Baystream
Läst 208 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-11-25 10:22



Bookmark and Share


  Christin Lederman VIP
Riktigt bra jultext
2009-11-25

  blaite
Eru från norrland. Ps härlig text
2009-11-25

  Junitvillingen
Massa applåder till dig för att du poetat så fint om tro, hopp och kärlek i juletid!! *TACK!*
2009-11-25
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream