Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mattanten


När jag var liten
Så fanns det många tanter
Som var ikring oss
Vi var ju mer i kyrkan
Och där fanns de tanter

Tant Annalisas värld
Var mat
Hela hennes liv
Var mat
Ät det är det ät nu
Hon gick runt med alla sina grytor
Började ösa, sen frågade hon
”ska du inte ha lite mer”
då hade hon redan öst i 2 slevar

Allt handlade om mat
Det var första frågan
Och den sista när vi gick
”nog ska ni väl ha nåt i er innan”
och det var gott
Slottstek, fläskkotletter
Krämer med grädde till
Glass i stora lass

Vi grabbar älskade Annalisas mat
Och vägen till mannens hjärta
Går genom magen
Våfflor, pannkakor, klappgröt
Rullader, kalvsylta, pastejer
Egen inlagd gurka, liksom rödbetor
Hallon, jordgubbar

Hon hade jobbat som sömmerska
Sydde ibland kläder med
Byxor med sydda pressveck
Och kli-tyg
Lika modell för 3 bröder
Som om de inte skulle synas ändå
Att vi var släkt
Inte lika kul alls…
Ne tacka vet jag maten
Köttbullar, pannbiff, potatismos

Hon hade ju sin Knut som älskade att fiska
Så de blev en och annan röding med
Jag undrar om Annalisa går runt i himlen
Och krusar sina vänner
Börjar ösa ett par slevar och frågar sen
”du ska väl ha lite mer du med”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 147 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-27 11:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO