Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På söndag inleds den första av en rad helgdagar med religiös anknytning, en tradition som vi svenskar värnar om. Denna gång avstår jag från de eventuella "baksidor" som finns i detta sammanhang...


Inför Första Advent.....

Första Advent
Ljus Ett ska bli
tänt
Pepparkakor
till fikat
det smakar
alltid lika

Första Advent
Stakarna ska
fram
I fönstren,
bort med
damm (!)
för stått
de gjort
ett helt år
vi får se
om ljusen
"går"

Första Advent
sjunger `Solo (!)
i kyrkan,
nervös :
"Har jag kvar
Styrkan ?"
Men det ÄR
en gammal
"Favvo",
går nog bra,
kan jag tro (?)
Sjungt den
"100" gånger,
en av dessa
Vackra Sånger,
"Immanuel",
den gör mig
säll.........

Första Advent
det första Ljuset
lyser
i novembermörkret
vi sitter där
och myser..........

---




Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 426 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-26 09:30



Bookmark and Share


  ULJO
I denna tuffa värld kan man gott unna sig ett ljus som lyser upp i den mörka vinternatten.
2009-11-26

  Ewa-Britt Nilson VIP
S*T*R*Å*L*A*N*D*E
J*U*L fortsätt att stråla
tänd Dina ljus i långa rader
det gör en glader, utan stakar
får man ju spader... Så J*U*L
forsätt att bara stråla, världen
i vänligt juleljus måla...
Lycka till med sången!
2009-11-26

  Larz Gustafsson VIP
Inga ljusstakar om jag får bestämma.
Krossa traditionerna!
Småborgerligt tjafs.
2009-11-26
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska