Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bryggan är kärleken


Han avgudade henne
Hon var det vackraste han sett
Han vart kär från första stund
Alldeles ifrån sig av kärlek
Han gjorde allt
Men
De kom från olika ställen
De kom från
Fel håll för varann

Hon såg i honom
Den kraft hon saknat i sitt liv
Hon såg en man som var hennes önskan
I livet
Om än för blek hud för sina önskningar
Men allt annat fanns där

Han var rik
Arrogant
Vit
Hon var svart
Hatisk
Och färgad

Men de föll för varann
Hans arrogans förföll till föga
Hennes hat smälte i hans kärlek
De omfamnade varann
Som om de ägde varann
Vilket de gjorde på sitt sätt

De överlät varandras lycka
Till just varann
De där att inte tillåta tvivel
Eller att inte släppa kärleken
Från varann

Vad spelar omgivningens fördömande
För roll
Mot kärleken
Vad spelar hudfärgen för roll
Mot kärleken
Och själars förening…

Den bruna huden smeker och hetsar
Den vita
Den vita huden smeker och hetsar
Den bruna
Så beige, tillsammans
Att det ens uppmärksammas
Att samhället bryr sej
Att familjer ids gnälla och se ner…

De röda syresatta blodet
Dunkar fram
I hjärtan på högvarv
Kärleken är….
Den bästa
Och kanske enda
Bryggan mellan människor

Att samhället ännu är
Så färglöst….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 166 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-11-28 16:08



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja kärleken är vacker och hudfärgen spelar ingen roll tycker jag!
2009-11-28
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO