Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bli frisk, till vad?


De söker en orsak
Till ”varför”

”Varför tog han sitt liv”
Han hade ju en god prognos på sin cancer…

Problemet var att, ”han hade inte längre råd”
Eller
Tror ni att cancer är gratis i vårt land
De kostar nästan lika mycket som narkotika missbruk

Han tömde alla sina resurser
Fogden står vid dörren och knackar

Fogderi fogdera
De skiter väl i honom
”de ska bara ha pengar”

Han pantsatte sin framtid
För att ö h t få nån
När han visade friskhets tecken
Så var det… försent…

En sjuk kropp ger en sorgsen själv
När fönsterkuverten är fler
Än han orkar med
”varför skulle jag bli frisk”
Om det inte finns nåt liv kvar för mej…

Tycktes han resonera…




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 202 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-28 09:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO