Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försöker dikta kring denna svåra problematik...., och sätta mig in i deras roller (med mitt eget Rena Samvete i behåll).....


"Om jag vore Psykolog (inom Psykvården) !"

Om jag vore Psykolog
skulle jag Gråta Blod
över Alla Brister
Drabbas av Missmod
bli Konstant Bister (!)

Om jag vore Psykolog
ville jag Skrika
Högt av Grämelse (!)
Tills jag kikna,
pga all Hädelse !

Om jag vore Psykolog
skulle jag Våndas
av all Maktlöshet
och Förvånas
över all Skamlöshet (!)

Om jag vore Psykolog
Skippa jag Pillren
istället Behandling
mot alla "Dillen"
En Förvandling
av alla De Olyckliga
Och UT med De
"Medvetet Oskickliga"
som finns där och sabbar
möter Smärtan
med "Jabbar" (¤)
Jag , riktigt,
"fjärtar"
på "Likriktigt",
"så´na grabbar"
för de är som
"Lägervakter",
som
inväntar
morgonens
"slakter"

Om jag vore Psykolog
Skulle samtalen gälla
och Offren ,Orden
få fälla
och , även
Frågorna Ställa !!!!!!

---

(¤)= Jabba: Boxningsterm, snabba lätta slag mot motståndaren..




Fri vers av Mats Henricson
Läst 373 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-27 21:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska