Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tänk er att släppa lös 100 000 tals "mordvana" fria, i samhället igen.. tänk er vad effekterna skulle kunna bli om bara några %, slår slint... Eller ska vi säga "kommer att bli"...


De nya psykfallen under utbildning


Den nya generationen, ”krigare”
Hårda, tuffa, hänsynslösa
”som om det vore nåt eftersträvansvärt”
Små men rädda kopior av Rambo
”med samma nytta som i Vietnamn”
Och klädda i pansar…
Om några år så har kriget i Irak-Afganistan
Pågått lika länge som, Vietnamn
”tiden går fort när man har roligt”

Men Vietnamn hade nåt som liknade
Lika villkor….
Irak är mer ”universal soldier”
Med kroppen inklädd i kevlar
Och liknande

Hjälm som tål skott
Utan att vara tunga
Mörkerseende
Självsökande vapen
Satellitunderstöd


De förflyttar sej i pansarskyddade fordon
Från det ena skyddade lägret
Till det andra
Skillnaden är väl då att civilbefolkningen
Inte har samma skydd

”Kriget slutade officiellt den 1 maj 2003 men då stridigheterna fortgår anses kriget fortfarande pågå.”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 151 gånger
Publicerad 2009-11-30 04:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO