Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

IED bomber


IED bomber
Tog 40 amerikaners liv
I oktober, iår
(Irakier, ingen vet för ingen räknar
de ”räknas” liksom inte)

IED kostar inte mer än 10$
Och med lärobok, utgiven av
Amerikanska försvaret… så
"lågprismorden" ökar

------------------------
Från Wikipedia:
Improviserade sprängmedel eller IED (från engelska Improvised explosive device) är en bomb konstruerad och placerad på ett sätt som helt eller delvis bryter mot konventionell militär taktik. De kan vara delvis gjorda av konventionella militära sprängmedel, såsom en artillerigranat, ihopkopplade med en tändanordning. IED placeras ofta vid sidan av vägar för att detoneras när fordon eller fotgängare passerar, och kallas därför "vägbomber", eller ibland "vägrensbomber" (på engelska roadside bombs).
IEDs kan användas i terrorist-aktioner eller i okonventionell krigföring av gerillagrupper eller kommandosoldater under operationer. I Irakkriget har IEDs använts i stor skala mot koalitionen och under 2007 har de orsakat uppskattningsvis 40 % av koalitionens dödsfall i Irak. [1] De används också i hög grad mot militära och civila mål i Sri Lanka.[2][3]

Från Wikipedia:
Handböcker
En av de mest kända instruktionsböckerna om hur man tillverkar improviserade sprängladdningar är utgiven av USAs försvar, TM 31-210 Improvised Munition Handbook. Jämfört med andra så kallade cookbooks så innehåller denna handbok konstruktioner som är testade och verifierade av USAs militära experter, medan andra handböcker utgivna av amatörer innehåller konstruktioner som är livsfarliga för bombtillverkaren själv eller inte alls fungerar, tex The Anarchist CookBook. Handboken finns fritt tillgänglig ute på webben och kan också beställas i bokhandeln eller på Amazon. Innehållet är inte copyrightskyddat eftersom boken är skriven av en statlig myndighet i USA.
En del av de beskrivna konstruktionerna har slagit tillbaka mot USA självt eftersom de använts av fienden i Afganistan och Vietnam. Handboken innehåller också en beskrivning av en altitude switch, dvs en tändanordning utlöst av förändrat lufttryck, som terrorister kan använda för att spränga ett flygplan på ca 1500 meters höjd.




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 175 gånger
Publicerad 2009-11-30 09:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO