Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pest eller kolera


Om jag köper en försäkring
Och betalar den
Så gäller den omgående

Regeringen funderar på att de som betalar
För försäkringen som är påtvingad
Kallad sjukförsäkringen….
Så ska man gå tillbaks och se
Om man kanske vart arbetslös
Eller om man varit egenföretagare
Men ”det inte gått så bra” en tid
INNAN man bytt jobb
Så ska man få en del bara
Av det man naturligtvis betalar fullt ut för

Och samtidigt så är den tidsbegränsad
Så fantastiskt…
Vi har det i det nya sverige
Det ”nya kastväsendet”
Och det blir det rädda fastlåsta Sverige
Där folk klamrar sej fast så länge de kan

Som blir mer och mer utpräglat
Men ”nya sjukförsäkringen” är nog dock regeringens
”döds skott”
Man har skällt på byråkratin
Men det är inte bland byråkratin man rensar
Däremot så rensar man i välfärden
Man inte bara rensar…..
Man bedriver massaker

Det största problemet är kanske att en sinneslö
s-partiledare
Men en utpräglad egoist och lögnare
Som tilltänkt justitieminister
Och en mycket kraftlös del i övriga
Delen av den s k ”ledareliten” där man inte har några
Andra svar än ”skattehöjningar”
Gör att landets ledning är vigt för
”klass indelnings regeringen”
Eller
”skatte pålago och förtryckar regeringen”




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-11-30 14:24



Bookmark and Share


  LassO
Svar till Mats: Det är fritt fram att tycka vad man vill. Igår enligt text TV så kom regeringen med förslaget att "det sista årets inkomst" skulle vara den penninggrundande inkomsten, inte den aktuella inkomsten (den aktuella är den man betalar för). Inte ens sista månaden utan sista året. Så den som tar sej en extra ledighet får en lägre sjukpenning i ett år,, en företagare som stretar men till slut ger upp, och tar ett jobb, får som "belöning" av regeringen en lägre sjukpenning, i ett år. MEN man får betala fullt ut i alla fall. "Vad är det för djävla försäkring"? undrar man. Kalla det svartmåling om du vill men jag ser det som nåt helt annat...
2009-11-30

  Mats Henricson
Nu svartmålar du allt, vårt obligatoriska försäkringssystem fungerade utmärkt i flera decennier och fungerar än ! OM inte detta funnits skulle undertecknad bott i tält och varit helt utblottad, mina barn skulle ha tagits ifrån mej (eftersom jag INTE kunnat försörja dem) . Så lägg av med SVARTMÅLNINGEN !
2009-11-30
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO