Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Friheten om man har råd

Friheten

Den härliga friheten

Den som regeringen talar om

Och hela kapitalistvärlden


Den som är fantastisk
För de som har råd

Friheten för den som har pengar är fantastisk
Men för de som är utan är den en slags förbannelse

För den som är utan pengar är talet om frihet ett hån
För den som får välja mellan mat eller tidning
Eller mellan mat eller medicin
Kanske mellan medicin och mat till barnen

Tandvård är inte ens tal om
Man drar ut sin värkande tand
När den är tillräckligt infekterad

FRIHETEN är fantastisk för de som ”har råd”
För de andra
Är friheten kanske mer fängelse än själva muren….
I vårt land sitter de tusentals fängslade idag
De sitter och ser andra utanför sitt fönster som lever
I frihet

Själva får de välja mellan att köpa en ny tröja
Eller att ha elen kvar….
Mat eller medicin
Värme eller, en fika på stan

”Friheten är underbar”
För de som har råd….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 172 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-11-30 14:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO