Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min Adventskalender fortsätter....


"TOTTES JUL - LUCKA 2 - Tomtejobb !"

Denna kylslagna dag skulle Totte på anställningsintervju . Det handlade om ett synnerligen tillfälligt jobb, som Jultomte , det stämde ju , tidsmässigt, in ,bra . Det var Gallerian i sta´n som sökte ett antal Jultomtar . Sagt och gjort, Totte klev in på Gallerian och fick tag på Erik, den som "hade hand om" Jultomtarna .
Erik var en lismande och tillgjord typ, en typisk "bodknodd" (gammalt ord för affärsanställd), han hälsade, överdrivet artigt och satte igång: "Hej ! Du, Mats, Du är väl säljvänlig ? För DET är vad det handlar om, Du ska, först, jollra lite med barnen och se´n när de blivit förtjusta då börjar Bearbetningen !
Du SKA försöka få dem intresserade av de DYRASTE och MEST exklusiva julklapparna, DYRA spel, konsoller, elektriska Leksaker och det här GÄLLER till Varje Pris ! Om de vill ha något BILLIGT så STYR dem, "omärkligt", mot något DYRT ! "
Totte: "Men om de bara vill prata med Tomten då ? Och INTE är intresserade av DYRA leksaker ?"
Erik: " Då ger Du den ungen, snabbt, lite julgodis, skickar iväg ungen och fortsätter med nästa ! Vi har INTE råd med att slösa bort tid på icke lönsamma ungar !"
Totte: "Men de, kanske, VET att deras föräldrar INTE har råd med DYRA julklappar !"
Erik: "Kan inte hjälpas, lite godis, iväg med dem bara, nästa ! Vi är INGEN
social inrättning !"
Totte: "Tack då, jag hoppar nog över det här jobbet ..."
Erik: "Tråkigt då, snyggt skägg har Du ju redan ..."
Totte: "Jag trodde att jag som Jultomte skulle sprida julglädje och god stämning bland barnen och INTE bara jaga pengar !"
Erik: "Sådan ÄR vår Bransch, nej, hejdå, har inte tid med dig mer, har fler att intervjua, iväg med dig !"
Dessillusionerad lommade Totte iväg från Gallerian..........
Lucka Två:s ordstäv: " Lita ALDRIG på en Jultomte från Gallerian !"

---




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 368 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-02 09:20



Bookmark and Share


  lycksele
Ska bli trevligt att följa Tottes äventyr i Jul.
Fortsättning följer ... kan jag tro.
2009-12-02
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska