Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att sänka skatterna har blivit ett populärt (Läs:populistiskt) valämne de senaste åren...


"Skattesänkningar - Den Rikes Gullegris !"

Vad det , i GRUNDEN, handlar om är VILKET Samhällssystem vi ska leva i !
För OM dessa Skattesänkningar ÖKAR så blir följden att finansieringen av statlig, Kommunal och Landstingsdriven verksamhet MÅSTE ske på andra sätt:
Avgiftshöjningar , neddragningar (besparingar), utförsäljningar till Privata Entreprenörer, effektiviseringar m m . Och flera av dessa får en Naturlig Klassmässig Effekt ,dvs de fattigaste har inte RÅD att sköta sina Tänder (ett
FAKTUM redan), ej heller har de RÅD att sköta sin kropp (eftersom avgifterna till Sjukvården skulle HÖJAS drastiskt), mmmm . Ett RÅTT och HÄNSYNSLÖST KLASS-SAMHÄLLE växer fram ! Redan syns tendenser i denna riktning och de har ÖKAT under Reinfeldt ! Som jag, tidigare, skrivit, är vi, om än långsamt, på väg att bli ett litet "Mini-USA" . I USA råder, som ni nog vet , Djungelns Lag, med GIGANTISKA Skillnader mellan de rikaste och de fattigaste med en medföljande klassrelaterad Kriminalitet som gör Sverige till Rena "Himmelriket", vid en jämförelse ! Bara I Miami (Florida) MÖRDAS fler Människor under ett år än i hela Sverige !
Så till alla skattesänkningsivrare : Om ni INTE vill ha det som i USA så TÄNK OM !! Skattesänkningar gynnar ENBART dem som REDAN HAR gott ställt ! De kan betala SVINDYRA Privata Försäkringsavgifter , t ex , det gör dem inget !

--------




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Mats Henricson
Läst 236 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-02 19:45



Bookmark and Share


  lycksele
TYvärr är det dit vi är på väg med en moderatstyrd regering.
Oppositionen är ett alternativ till att stoppa skattesänkningar. Hur mycket bättre det skulle bli, vet vi inte.
Vad vi vet är att Reinfeldt kommer att sänka skatter. Ännu mer.
2009-12-03
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska