Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppgivenhet

för mig som sitter här, ensam
jag som inte känner glädje, sorg eller saknad
mina läppar ler, tårar rinner
det spelar ingen roll om jag vill det eller inte
det gör det aldrig
mina känslor är en större del av mig än jag är av mig sjäv
känslorna är mitt berg att luta mig mot
där jag kan handplocka varje ord
bygga upp meningar som söker förklaringar
bokstäver som bildar ångest, ensamhet och uppgivenhet
böcker som skildrar psykopaters handlingar med kärleksdikter
om jag var du och jag var någon annan
skulle jag vara ensam, sitta här
leta ord, bilda meningar, fly
bygga upp en mur av alfapetsbokstäver som längst ner bildar ord
ord som placeringsverktyg eller telefonförsäljarautomat.
Enkelt liv med svåra ord, så svåra att dem inte finns.
Bara i mitt huvud. Där finns allt.
ingen verkar förstå mina förklaringar
missförstånd, hat och uppgivenhet
allt är inte så enkelt
man kan inte göra en sak två gånger
man kan heller inte göra två saker till en
livet är en spelplan
ett alfapet
längst ord ger flest poäng, vinnaren får mest
förloraren äter upp orden
hat, olycklig, tårar
vinnaren glänser med akademibokhandeln eller sin läkemedelshandbok
känslor är inte ord
uppgivenhet är ingen verklighet
ord bygger aldrig känslor.




Fri vers av Ynklig
Läst 270 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-03 22:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ynklig
Ynklig