Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvivlets dimma, fördunklar de fina vi kallar Förhållande



Jag står under en himmel, dagen är som dold bakom ett gråblekt tyg, av dis

Dimma sveper över fält, gator och torg
Letar sig in i människosalar, sveper in trösten med tvivel
Vi ser skuggor i den matta slöjan, våra ögon ber
till gatlyktor, det bortglömda guldet
Lyssnar till röster som viskar, nästlar, med nål och tråd
ett lapptäcke av oro och vanmakt
Vi fumlar efter vår kärastes hand, misstänksamhets morgondagg
rinner likt tårar, svart olja
Denna Tsunami från ett dött hav
dränker välvilja och behag
Vi skriker luften ur infekterade lungor, en tomhet ekar
Ett genljud som väger mer än bly, livet
slår stumt mot den vägg, som separerar oss
från verkligheten, sanningen

Dimman tar stryptag, varenda flyktväg har gått i kras
River, flämtar, bänder, på bara knän, en bön
hör mig!

Se mig, händer av naken längtan, likt ett barns
vädjan om kärlek. Äkta

Du står under en himmel, dagen är dold bakom ett
gråblekt tyg, av dis
På andra sidan, finns jag. Millimeter skiljer oss åt
En oändlighet.
Jag skriker, du skriker. Vår öronbedövande tystnad.

Jag älskar dig
Dig älskar jag

Tystnad, dimma och vanvett

Du har fel
Jag har rätt
Du har fel
Jag har rätt
Du har fel
Jag har rätt
Du har fel
Jag har rätt

Blinda ögon beskyller den synskadade blicken
- att inte se
De döva öronen beskyller den hörselskadade hörseln
- att inte höra
Den stumma rösten beskyller det tysta talet
- att inte tala


Borttappade ord, en försummad kärlek, en hjälplöshet som ber om hjälp i svartsjuka.

Vad är jobbigast?

Att vi glömt vilka vi är, eller att vi

fortfarande, trots allt



älskar varandra?








Fri vers av Baystream
Läst 194 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-07 10:59



Bookmark and Share


  Hawk
"Att vi glömt vilka vi är, eller att vi fortfarande, trots allt älskar varandra?"

En tänkvärd fråga i livets villervalla.
2009-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream