Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Murbruk i juletid



Snöflingor singlar, små frostbitna stjärnor
som vi så hjärtligt längtat efter. Nu deras kärlek är sänt
Värme i det vita
äntligen - nu är det fjärde Advent

Vi står på vakt
med gevärinlindade svärd
Sylvasst stål, bygger murar
av cementerat självmord
Murbruk i juletid
självgoda berg, ogenomträngliga stenar
Viskar halleluja
doppar önskningar i smält socker
limmar ihop leenden
och målar ögonstjärnor med glasyr
Borta bra men hemma bäst
råkade bara tända eld på den dyra NK mossan
så nu står hela skiten i brand
Våran lussebullsdoftande skatt
på burk. Vatten, socker och ättika
våra inlagda adventsskratt

Gifta läppar kysser varandra

- Jag älskar dig
du är likt en ofrivillig bulimi, för jag spyr varje gång jag hör din röst
Anorexi bultar hungrigt i mitt bröst

- Vad fin du är
du ser ut som din feta morsa, köp längre kjol
Vill inte se dina gropiga viltsvins lår


Käftsmällar och pungsparkar
"God Jul och Gott Nytt År!"
Inlindat i tidningspapper



Tur att det är insidan som räknas







Fri vers av Baystream
Läst 228 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-12-07 12:21



Bookmark and Share


  m.ricknell
Ler o känner smärtan på samma gång.
2009-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream