Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En Odyssé i Mångkulturens Sverige , i diktad form....


"Mixing Sweden !"

Mixing Sweden !
SÅ är det
nu för tiden
Pizza, Kebab
och Shots
Ibiza, Ahab
och Spots
Köttbullar och
Meatballs
Lussebullar och
Fireballs

Mixing Sweden !
Minareter och
Synagogor
Präster och
Böneutropare
Mekka och
Rom
Biskopen, Imamen
och Påven
kan väl utfärda
de gemensamma
Loven (?)


Mixing Sweden !
men glöm inte
svenskan
den är bra för
ALLA
för här pratar
de flesta
det språket
det bästa
är , ändå
att svenska vi
ALLA förstår
Grek, turk eller
arab
spela roll ,
svenska ÄR bra
för jobb, kurs
eller högskola
om ni nu det
vill prova
och vill ni
snacka med
en "svenne"
bästa språket
det, för denne


Mixing Sweden !
Vi blir som ett Mini-FN (!)
om det funkar
men DET dröjer länge, än.............

--




Fri vers av Mats Henricson
Läst 255 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-07 12:34



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Vafalls? Jag har sedan 70-talet inbillat mig att jag är svensk! Men enligt Larz är jag inte det! Konstigt nog har kyrkan tagit emot mina surt förvärvade slantar under alla år men nu är det slut med det! Och så ska jag bara jobba svart hädanefter eftersom jag ju inte är svensk så slipper jag väl då den andra skatten oxå eller? Känns lite kymigt att bara ha skyldigheter men inga rättigheter trots att man är svensk på papper.
Men för att kommentera din dikt så är jag personligen glad över de valmöjligheter som invandringen har fört med sig. Och då gäller det inte bara maten...
2009-12-07

  Larz Gustafsson VIP
Det mixas alldeles för mycket.
Hur det än är så finns det en svensk kultur.
Och ett svenskt folk.
Svensk blir man inte pappersvägen. Svensk föds man till.
2009-12-07

  Mats Henricson
med "dröjer" menar jag att det är lång väg till Det Ultimata Samhället även i Mångkulturell Bemärkelse !
2009-12-07

  e-poeten
Funkar FN i praktiken,,,,,,,
2009-12-07
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska