Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Åttonde luckan .....


"TOTTES JUL - LUCKA 8 - Ett Gran(n)laga Julpyssel !"

Idag skulle Totte skaffa gran, en gran(n)laga uppgift . Totte tyckte att 150 kr
var dyrt, det var normalpriset för en huggen gran på torget i sta´n . Han beslöt sig för att tillverka en egen gran .
Totte köpte först Superlim för 30 kr , "grangrön" sprayfärg för 30 också ,se´n åkte han till skogen, det hade töat nu och var barmark, och fyllde en stor hink med nedfallna barr (och liknande), samlade ihop ca 8 grenar från döda träd och tog en trädstomme ,det var ett "halvdött" litet träd som han högg ned med en gammal yxa (som han lånat av Pelle) . Totte stoppade alltihop i bagageluckan på bilen, åkte hem, bar upp allt och ut på balkongen med det . Sedan satte han igång jobbet med att få ihop allt till något "julgransliknande".
Efter TRE timmar var han relativt nöjd, limmet hade fäst bra, lite vind och skev och ostadig var den, det tuffaste var att få fast alla barren (445 st, jo, han hade räknat dem !) . Till slut sprayade han för fulla muggar över hela granen så den blev riktigt "Julgransgrön" ! Det fick torka en timme (enl instruktionen)sedan satte Totte fast Julgransfoten och bar ,försiktigt, in sitt "Julgranskonstverk" i lägenheten , ställde den mitt i vardagsrummet, ägnade ytteligare en timme åt att klä den ! STOLT betraktade Totte sitt "Mästerverk" ! Han ringde Pelle och bad honom komma över och kolla på hans nya gran . Pelle kom på en kvart, klev in, fick syn på "GranVerket" och började gapflabba :"HOHOHOHO, det ser ju ut som ett "Julprytt Trafikljus ! Det var nog den KONSTIGASTE "Julgran" jag nå´nsin sett ! Jag MÅSTE mobilfota den ! Totte blev lite konsternerad men tog inte så illa upp, skrattade själv åt sin "Julprodukt" . Han beslöt sig för att nöja sig med denna "Julkreation" i alla fall. Han och Pelle "firade" den "Nygamla Julgranen" med ett par glas Blossaglögg innan Pelle åkte hem till sitt igen .
Lucka 8:s "sensmoral": "Det kan vara Mindre (l)ju(v)ligt och en Väldigt Gran(n)laga uppgift att tillverka en Julgran för egen hand !"

---




Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 349 gånger
Publicerad 2009-12-08 11:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska