Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svek



Allt som hörs
i morgontimmans bleka sav
En ensam näktergal
som sjunger om tillit
skör som glas


En hand faller till marken
Faller likt det löfte som gick i kras
landar med blottad strupe
under bödels vassa stål
Giljotinens timme
slickar sig runt munnen
Viskar; det är ditt blod som ska rinna
idag

Ett isande ljud
klyver soluppgången itu
En röst, en mun
försöker skrika; FÖRLÅT
Djupröda tårar
sprider sig likt ett täcke
på den nyfallna snön
Det finns ingen benådning
till den som ensam står
till den som inget har
till den som inte får


… den andre att förstå



Förlåt









Fri vers av Baystream
Läst 180 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-08 12:11



Bookmark and Share


  Hawk
Du frammanar en känsla liknande den när man inser att fällan precis slagit igen och allt plötsligt är en aning för sent och ett förlåt inte riktigt når fram.
Suverän text!
2009-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Baystream
Baystream