Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite propagandistiska funderingar i "kalenderform".....


"TOTTES JUL - LUCKA 9 - JulPropaganda !"

Totte hade tagit en "timeout" denna dag bara för att sitta hemma på kammaren och fundera över detta med Julen .
Efter lite Brainstorming började han skriva ner sina idéer :
1. Julklappar . Visst är det OK, men ,varför inte, satsa på fler "praktiska" sådana, t ex att smida ner alla vapen till bestick, spadar och andra användbara ting, sedan gör man små fina julpaket av dem och skickar till dem som inte har råd att köpa själva, t ex till Sao Paulos ghetton (Brasilien) .
2. Jultomten . Snällhetsepitetet skulle kunna användas i freds- och rättvisesyfte, "PEACE-SANTA" och "SANTA FOR JUSTICE", man kunde tillverka dessa i Miljardupplaga och sälja för en billig penning till gemene man . ÖVERSKOTTET skulle, givetvis, OAVKORTAT gå till FREDS- och RÄTTVISEBEFRÄMJANDE Insatser över hela Världen !
Nöjd med sina funderingar övergick Totte till de vardagliga bestyren .
Luckeordet denna dag 9: " Jultomtar för Fred och Rättvisa - Universellt !"

-----




Fri vers av Mats Henricson
Läst 395 gånger
Publicerad 2009-12-09 09:38



Bookmark and Share


  LassO
Fred är lätt definierbart, rättvisa är mer en "flytande" definition, där kanske alla vill ha rättvisa men många vill ha "mest rättvisa", men vi måste ju ha, ambitionen...
2009-12-09

  lycksele
Totte han vill förändra världen.
Hoppas han lyckas!
2009-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska