Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Många blir de...


"MINA JULKORT, 2009 ,Nr 6"

Till Världens Barn vill jag skicka detta Julkort:

God Jul Alla Barn
var ni än bor
hälsar till liten
också till stor
Rik eller fattig
spelar noll roll
för Barn är
Barn, i Dur
som i Moll

Det Bästa
det vore
om ALLA
Barn
hade Julfest
tillsammans
hos Tomtefar
I hans Stora Hus
får Miljoner Plats
Ett Jättelikt, Lekfullt
JulPalats !

ALLA får julklappar
av Rättvis Tomtefar
Alla som "zappar"
får veta var
men även vi andra
får samma chans
ingen ska klandra
allt sker med sans

Tomtefars Julgran
är STOR som ett Berg
och alldeles vit,
det är granens färg !
Smockfull med Ljus
Rena "Regnbågen"
Och GRATIS till
Tomteland går
ALLA tågen !

Det blir en Julfest
utan dess like
Den blir ju BÄST
för båd´Fattige
och Rike
ALLA leker tillsammans
Härkomst utan mening
Det blir Fröjd och Gamman
En "Stenkul Förening" !

Om FESTEN ska talas
i tusen år
Och Allting betalas
av TOMTEN Vår !
Se´n tar Barnen med sig
dessa känslor hem
och DÅ ,kanhända (?),
Vår Värld bättras, se´n...................

----




Fri vers av Mats Henricson
Läst 208 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-09 18:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska