Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon ringde till: Ring P1!

Berättade att hon letat efter ett
Äventyrs-spel för en 6-åring. Det skulle
finnas "snälla spel" för så små
barn och hon visades till dem...

Hon hittade spel men efter att ha sett
spelen sa hon, dessa skulle jag inte
vilja ge till en 6-åring...

-Varför då, undrade reportern?

-Jo, svarade hon, det, som där fanns var
våld åter våld det gällde strida, skjuta, slå ner
och döda så många människor så fort, som möjligt
och man kunde även se hur många "mål" man fått.
Läs här: Mål=träffar=döda!

Hon undrade då om det inte fanns något spel där
folk räddades ur ett skepp, som sjunker, fiffiga metoder
att få ut folk ur ett brinnande hus o s v...

NEJ DET FANNS INGA SÅDANA SPEL!

Då svarar reportern:
-Det är väl bättre att barnen sitter hemma vid datorn
och spelar "spel, som slåss", istället för att barnen går ut
på gatorna och slåss!

Då fortsatte kvinnan:
-Detta var det dummaste jag hört du borde skämmas!
Det är ju via dessa hemska spel, som barn tar till sig
sina beteenden, att slå och sparka sig fram, trots
att alla säger att de inte tar intryck av det våld
de ser på TV och och från spelen...

Men vi matas ju med reklam hela tiden via TV och
den fångas ju många människor av, som tror på
vad de ser och hör...

Så då är det väl likadant i Data-spelens värld
att barn lär sig via spel hur man skall agera!
Och spelets herre har ju makten över liv, så klart
att barn lär sig att den har de ju nu...

Jag säger detsamma, håller med henne fullt ut!

KAN INGA MÄNNISKOR GÖRA SPEL,
SOM GER LIV OCH GLÄDJE ISTÄLLET FÖR SÅDANA,
SOM BARA SPRIDER DÖD DÄR OCH NY DÖD SEN...




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Ewa-Britt Nilson VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-12-10 11:14



Bookmark and Share


  lycksele
Kanske är det bara bra att barnen får lära sej om döden. Att den inte alls är farlig ;)
2009-12-10

  glittertindra
man får leta lite men de finns.. de snälla spelen.. :)
2009-12-10
  > Nästa text
< Föregående

Ewa-Britt Nilson
Ewa-Britt Nilson VIP

Mina favoriter
Tillägnad Ewa-Britt