Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om en man som har en extatisk dragning till julen.....


"Julfreaken !"

Julfreaken !
Har slagit huve´t på spiken !

Julfreaken !
ALLTID lussekatt på Fiken !

Julfreaken !
Utan tomtegröt, besviken !
Julklappskåt och sniken !

Julfreaken !
Hastar omkring i julpalatsen
kastar omkring blickar i hat, se´n
blir ju ALDRIG nöjd
tappat Julefröjd !
Helt Hysterisk
på Egen Risk !
På Psyke helt "urtagen"
Värre än ont i magen !

Julfreaken !
I grunden helt allena !
Särskilt stunderna de sena !

Julfreaken !
En Tragisk figur
mot all natur
borde få förtur
till en slags kur
mot sin galenskap
tas upp ur sitt "bottenskrap"

Julfreaken !
Hel kaputt på julafton !
kan inte ta en juleton
ej heller äta en portion
av sin julskinka
bara sitt´å´ blinka
eller gå å´pinka
plus att han stinka´!


----




Fri vers av Mats Henricson
Läst 175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-10 22:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska