Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

lite tankar efter en firmafest

en smal väg
är den väg man ska vandra
tänk på dig själv
men visa hänsyn till alla andra

ditt liv är ditt
och endast ditt ansvar
du kan aldrig räkna med
att från någon annan få dina svar

det är du själv som ska söka
för att finna vägen
det är du själv
som ska ta alla stegen

vägen är troligtvis
inte rak och självklar
snarare krokig och snårig
knappast uppenbar

och plötsligt kan du finna
att du står och stampar
eller kanske
i gamla fotspår klampar

.
.
.
kanske går ditt liv i cirklar
du återkommer
där du var förut

men det är en puff du får
om du inte förstår
hur din väg ser ut

om du inte lyssnar
utan bara hänger med
i vardagens tramp

måste du bli påmind
än en gång
om att livet inte är någon kamp

.
.
.

livet är kärlek till dig själv
och dina kära
prioritera dem som
du har nära

de som tror att du
kan finna deras lycka
som tynger på dig som om
du var deras krycka

ge dem kärlek
ge dem tid
men bara så länge
som du själv känner frid




Fri vers av Gunsan
Läst 230 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-12 11:41



Bookmark and Share


  Trädflickan
Verkligen jättebra skrivet. Och tänkvärt. En svår balansgång ibland att ta hand om sig själv men även visa hänsyn till andra. Så klokt skrivet de sista raderna.

ge dem kärlek
ge dem tid
men bara så länge
som du själv känner frid
2009-12-13
  > Nästa text
< Föregående

Gunsan
Gunsan