Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Totte kollar in annorlunda Luciatåg.......


"TOTTES JUL - LUCKA 13 - Tottes Lusia !"

Totte hade fått tips om ett annorlunda Luciatåg , långt ut i skogen ! Han tog bilen, förståss, och tutade iväg . Efter tio minuter var han framme . Först såg han inget men hörde något . "Lusia,Lusia, var kliar du ? Lusia, Lusia, vad är det nu ?" Dessa något avvikande strofer upprepades ständigt till toner påminnande om Luciasången !
Plötsligt dök det upp några figurer i skogsbrynet ! Tre stycken, en vitklädd , STOR, man med långt vitt skägg och en Lysande Älgkrona (!) på huve´t , en mindre man, också vitklädd med en Strålkastare fastsatt på huve´t och en jätteliten man , vitklädd, med en Reflekterande Bananformad Symbol i handen ! Alla tre hade lucialiknande klädnader !
Totte var både förskräckt och förtjust och liknande reaktioner hördes från de ca 100 som tagit sig dit ! Skratt och burop blandades vilt ! Applåder och visslingar likaså !
De tre männen, som enligt egen utsago , kallade sig "Lusiamännen" , dansade klumpigt och koreografin lämnade ALLT att önska ! Men deras texter var roliga,de drev med Luciatraditionen och sjöng om "bristande hårvård", "Lusia", alltså , kanske lite osmakligt men lite kul, ändå ..
Toppen (eller Botten) på framträdandet var när de sjöng om "Lussekatten som jagade marsipanråttor" ,den SVÄNGDE det,verkligen, om !
Efter tjugo minuter var detta udda uppträdande slut och Totte återvände till sitt hem .
Orden för Lucka 13 : "Den lusi´a lucian fick intensiv hårvårdsbehandling och fick basröst på kuppen !"

--




Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 326 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-13 14:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska