Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad av Mig själv och Min Vassa "tangentbehandling" ! Ett poem......


"Revolution !"

Revolution !
Ska komma från de lägre regionerna
från dem som lider
Det är de som känt av Kommersfasonerna
de Hårdaste av Tider !

Revolution !
Borde inte ha några ledare
för de frestas bara
att skaffa egna förmåner
liknande de besuttnas skara
Utan allt ska ske i stor grupp
en enig och tveklös Trupp

Revolution !
Tar DÖD på Privilegierna
Fördelar parasitiskt intjänat
Kapital
En RÖD så´n, som Betvingar
och den Måste vara
Total !

Revolution !
Kan tyckas vara utopisk
eller oekonomisk
kanske mikroskopisk
eller pillemarisk
men SKE, det ska den
och BE , vi ska, för den......

Revolution !
Ett slitet , uttjatat begrepp
ett läckande "sjunket skepp"
Ändå Ständigt Aktuell
och, ALDRIG, en bagatell..........

------




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-14 23:29



Bookmark and Share


  peter markurth
Ledarna måste vara som ex che= leva som de lär
2009-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska