Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon Går Rakt In

Hon går med händerna innanför ögonlocken
hon gråter under vattenytan
hon har huvudet över kanten
på skolans högsta tak

Dom går i korridoren
och viskar om fågeln
som började i andra ring
I salen är handen
ihoptryckt som
provpappret

På sommaren kan hon se snöflingorna falla
när hon ramlar nerför kullen
och känner blodet utmed kinden

Det är första gången hon känner så här
som om hon var ensam i världen


En vinterkväll förra året
och plötsligt
går hon igenom isen och hinner tänka
hur hon minns sin barndom men inte sin framtid

Hon ser på klockan
och sen på världen

Hon går rakt in
hon går rakt in





Fri vers (Fri form) av tripto nin
Läst 588 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-12-15 00:21



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Så fantastiskt, vilken poesi, vilken talang!
2014-07-25

    smuts
alltid inspirerande med dina texter.
"Dom går i korridoren
och viskar om fågeln
som började i andra ring"
2010-03-06

  Johan Pollnow
Jävligt bra. Men jag tycker nog för egen del att när det börjar med att hon går på isen så snörps det ihop lite väl snabbt sen.
2009-12-15
  > Nästa text
< Föregående

tripto nin
tripto nin