Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
känns ändå<br>


Gymnasiet

 

Verklighetens bly,

Ett sken efter sista lektionen och här kommer 137an ur dimman. Jag har hittat  kärlek bakom ett tegelhus, som en skugga, är hon inte som bortblåst?
När jag hoppar av är det redan mörkt och väl hemma springer jag ner till källaren och sätter mig vid det röda gamla trumsetet som jag köpte för pengarna jag vann på tipset förra året. Där landar slagen en, två, tre, fyra. Och ljudet studsar tillbaka. Det blir tungt i armarna, jag sväller upp till verklighetens bly under täcket med mig själv framför tvn i garderoben och kroppen liggandes i en queensize-säng. Om ett halvår är det sommar och som alla andra tror jag på verklighetens ljus. Det här är ett avskedsbrev från mig kvällen den 5e December 2003 till den 6e December 2003. Till när jag vaknar upp till verklighetens böjbarhet och nuddar hennes hand på biografen. Och till åren senare när jag lägger det bakom mig och jag glömmer mig fri. Hit men inte längre för verklighetens bly.




Fri vers av tripto nin
Läst 569 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-09 20:09



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

tripto nin
tripto nin