Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En födelsedag som Totte aldrig glömmer !


"Tottes Jul - Lucka 15: "Snö - Födelsedag !"

Idag var det Tottes födelsedag ! Han skulle fylla 38 och hade bjudit alla sina polare, det är fem stycken , på ett "Snöpartaj " ! ¨Vid Tottes hyreslänga skulle de samlas klockan 12 , ute på gården . Relativt punktligt var de där, alla fem:
Pelle, Lisa, Snurre, Jocke och Errien . "Snöbollskrig !" skrek Totte och det var i
full gång ! Det pulades, jagades, kastades snöboll och ,efter en kvart var alla ganska snöiga ! "Pulka !" kommenderade Totte och de begav sig till den närbelägna skidbacken . Totte hade fem plastkälkar och det åktes av hjärtans lust , kälkarna "stod som spön i backen" ! Utan incidenter (av allvarligare natur) genomfördes "Pulkeriet" , de höll på i en halvtimme ! "Varm Choklad och Lussekatter" ! hojtade Totte . Ståfika i snön med Tottes medhavda heta mjölkchoklad och bilagda lussekatter , ett mycket populärt avbrott i snöleken .
"Hemgång !" aviserade Totte efter en halvtimmes ståfika . Allihop drog upp till Tottes trea och där spelades Trivial Pursuit och Alfapet i tre timmar , kaffe och tårta (med 38 ljus, TRE blåsningar för Totte !) och sedan var allt över ! Totte var helnöjd, hade fått en illröd kavaj av Pelle, fjorton par Knallgula bomullsstrumpor av Lisa, ett Ps2-spel ( Fredsivraren, handlade om en man som åkte runt i Världen och förstörde vapen, BRA , tyckte Totte) av Snurre, en två meter (!) lång vit halsduk av Jocke samt ett par LILA ,varma handskar av Errien !
Tillfreds med sin födelsedag kopplade Totte av vid TV:n resten av kvällen ...
Luckord nr 15 : " Den Dag någon föds innebär ALLTID ett Tillskott för resten av Världen även om det är ett oskrivet blad !"




Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 293 gånger
Publicerad 2009-12-15 11:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska