Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
På rim.


"JulKul" ("Bidrag till Jultävling")

JulKul !
Utan strul
Glädjetjut !
Endast njut !

JulKul !
Barnen i fokus
Granen i ljus
Vacker krokus
Nordans sus

JulKul !
Iskristaller
Snögubbar
Marschaller
Isdubbar

JulKul !
Tindrande ögon
på barnen
Skimrande julsång
den dagen

JulKul!
Julaftonen !
Den Stora dagen !
Äter, gott och mycket
Av glögg, lite "dragen"
Däst av sista "skinkstycket"
Julklappar till de små
Disney på TV:n
Lite nytt i årets tablå
tuggar på kanapén

JulKul !
En paus från vardagen
god mat och julegröt
smälter allt på juldagen
liten tur , släkten möt

JulKul !
Tackolov,
inget strul
fyllt sitt skrov
matig jul
mycket gott
på borden
blir blott
mer tjock
vorden !

JulKul !
Slut nu
Pengabrist !
Spara, Du (!)
lite trist
Enkelt käk
och rester
lite "späk"
chi fester

JulKul
Nu vi lämnar julen
för detta år
snyter sig om "mulen"
längtar till vår
för vintern är kall
inget för mej
inte min "mall",
passar mej ej..........


--











Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 365 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-17 10:29



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Gud va du ä skön Mats!!!
tjochtjim med störtkuliga rim!!!
fart och fläkt och gôrkäckt!!!!!
underbart!!
2009-12-18

  Ewa-Britt Nilson VIP
Rader med fart
och fläkt käckt!
Rim ville ju täv-
lingsledningen ha...
Då måste Du väl nu
i tätledningen va´...
Sure Sir!
**********
2009-12-17

  aol
synnerligen välsmakande en riktig vinnare bravo vännen applåder i masor, Lasseman.
2009-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska