Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Totte fick en snilleblixt denna morgon , han hade läst om Miljökonferensen i Köpenhamn och hur illa den gick . Han beslöt sig för att, redan idag, blixtinkalla folk till en Alternativ Miljökonferens , hemma hos sej ..


"Tottes Jul - Lucka 18 : Tottes Miljökonfis !"

Först till affären runt hörnet, ICA, till ekologiska varorna, han köpte allt möjligt, grönsaker, frukt, lite skinka och korv , allt ekologiskt, dyrt blev det, ca 600 kr ,men ska man vara miljövänlig så .. Väl hemma kallade han alla fem kompisarna och skrev en snabb Agenda :

Tottes Miljökonfis !

1. Öppnande

2. Miljöfrågor . Ordet är fritt

3. Proklamationer . Totte noterar mötets mening .

4. Ekologisk lunchmiddag : Korv/skinka , ekologisk potatis, ekologisk korvsås
Efterrätt : Ekologisk frukt/grönsakskompott.

5. Avslutning .


Totte färdigställde ,snabbt, lunchmiddagen, det blev en slags korv/skinkgryta, smakade bra ! Fruktkompotten blev lite blaskig, men med ekologisk grädde till, så smakade dem också helt OK ! Och, givetvis, ekologisk jordgubbssaft som måltidsdryck !
Kl femton kom gänget, alla fem ställde upp, det vankades ju käk (som Pelle sa´, fräck som han är) . Mötet inleddes:

Totte: Nu har vi öppnat ! Vad har ni att säga på punkt 2 ?

Pelle : Vi förbjuder Miljön , det tycker jag !

Totte : Vad ?

Pelle: Jo, den är ju ,redan, så skadad, så det är lika bra att utfärda ett Allmänt Miljöförbud !

Lisa: Hurdå, liksom ?

Pelle: Jo, man skriver så här: OM man INTE reparerar ALL FÖRSKRÄCKLIG MILJÖFÖRSTÖRING INOM 10 ÅR , så FÖRBJUDER MAN MILJÖN ! DÅ får ingen prata om MILJÖ för den finns inte !

Lisa: Vadå Helknäppt ju ! Det går väl inte, då HÄNDER ju inget !

Totte: Är vi alla överens om att Pelles förslag förpassas till historien ? Avslag !

Alla (även Pelle !) :JAAAAAAA!

Nu vidtog en mer seriös debatt mellan allihop (utom Pelle, han låg lågt nu) .
Efter en timme var man överens om TRE sammanfattande Punkter som skulle vara LEDORDEN för "Tottes Miljökonfis 2009 - 2010 !" . Dessutom beslöts om ett uppföljande möte 9 juni 2010 . Nedan följer de tre Punkterna :

1. MILJÖN är DET VIKTIGASTE FÖR OSS ,annars ÖVERLEVER vi INTE länge till !

2. DE som INTE är MED OSS, DE är EMOT OSS !

3. VI kommer att SLÅSS för att RÄDDA MILJÖN, INTILL " DE SISTA BLODSDROPPARNA" !

Sedan vidtog den Ekologiska Lunchmiddagen och alla lät sig väl smaka, de tyckte också att det smakade bra....
Klockan 18.00 var allt över, polarna drog hemåt och Totte diskade (ekologiskt Diskmedel, of course) och sedan vidtog en cool TV-kväll med lite Ekologisk Pilsner (dagen till ära, smaka sisådär,tyckte Totte).

Dagens Luckord (nr 18) : "Miljön MÅSTE bara bli SKÖN "!

--

----






Fri vers av Mats Henricson
Läst 279 gånger
Publicerad 2009-12-18 13:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska