Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Diktar kring denna mindre trevliga situation.......


I Karantän !

I Karantän !
Alldeles Mondän
ett nedblodat morän
förstod inte, förrän
allt var uppdagat
av en som var
uppjagad
blev inte
beledsagad
glömd dock
beklaga
sorgen över
Alltings Likformighet
att få "korgen" därutöver
ingen framkomlighet

Ett Bestialiskt Åldrande
Ett Infernaliskt "Jollrande"
En Ofrånkomlig Omständighet
En Oåtkomlig Ungdomlighet

Förbud mot Unga Kvinns
Officiellt ej finns
Men det är Åldersgräns
uppåt, och det känns
Fast vore man välbärgad
kunde man va´ fullt "härjad"
nu är man INTE det
bara en gammal "get"
då är man väl "körd"
en sur, äldre Nörd

Drömskt om Forntiden
den Glada, Ljuva Tiden
med Disco och kåta fjällor
de gick i ens´lagda "fällor"
svalde Vackra Lögner
till sådant gick många löner

Nu är det Historia
spruckit varje Gloria
blev ingen Promemoria
glömt väl de hori(g)a

Nu ligger man lågt
på denna "front"
var man än såg
så blev det "trångt"
om Tolerans
och Vidsynthet
I stället Nonchalans
och Trångsynthet
Om "Gubbsjuka"
som det kallas
blitt lite "stuka (d)"
ur jag ballat

Så, I Karantän
jag evigt förblir (?)
ej helt "suverän"
de letar febril (t)
efter Motiveringar
och Transformeringar
till Konteringar
och voteringar .

Sätter mig vid "Burken"
kanske lite Purken................

---







Bunden vers (Rim) av Mats Henricson
Läst 272 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-19 02:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska