Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter en berättelse, en som inte haft samma tur som jag...


Farsdagsfars



Fars dag
En fars dag
En dag av, förtvivlan
För vem vill inte
Ha en far
Att fira

Hellre kände han att avfyra
Det han kunde
Avfyra det som går
En pistol, ett gevär, en kula
Skjuta bort minnet…
Flytta på det, glömma…

Han avundades alla som
Som var utan
Som inte hade nån som skulle kallas far
Varje år skulle man rita ett kort
Eller en teckning åt far
”far och flyg” ritade han en gång
men den fick han inte ta med sej..
Fröken stoppade honom

Men han tog hem den ändå
Den teckningen
Han smög hem den, visade mamma
Hon såg ledsen ut, klappade han på kinden
En annan gång så ritade han ”far”
I en ballong, ”far och flyg”
I bilder….

En tredje gång far i ett flygplan
En fjärde gång trillade han ur ett flygplan
”så sött” sa den läraren
”din pappa hoppar fallskärm”
Men utan skärm, tänkte han
Men utan skärm, ge han en ryggsäck istället

Fars dag en dag som kan fara och flyga
Flygande fara
Far är en fara
Djävla dag, en dag ska jag fläta till det där ”leendet”
En smäll så han aldrig ler mot mej igen
Den blir min fars dag, tänkte han
Den dan, han far….




Fri vers (Fri form) av LassO
Läst 147 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-19 08:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO