Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en stund när snön bara kristallglimmar och bär frosttofsar


tillbaka till årets tider



gärdsmygen med sitt starka knäppande
vipan med glänshättan
och
hundens tunga som stelnat
som i askan i Pompeji

två döda går förbi fågelbordet
det är svårare att möta dem nu
än när de var i livet

rester av stilla ormbunkar
bredvid de vaksamma stenarna

och så bryts bilden av fågel rödbröst
den tystlåtne
den värdige

gojul till alla




Fri vers av Bo Bjelvehammar
Läst 264 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-12-21 10:07



Bookmark and Share


  anits VIP
Mycket mycket vackert, finstämt och berörande
Tack och God Jul till dig
2009-12-21

  Deva
fin text om minnet av det som levat och passerat förbi..
2009-12-21

  Monika A Mirsch VIP
knäppande frosttoffsar
glider över ditt julekort
med julefrid
i det vita
tack och god jul önskas poeten!
2009-12-21

  Catharina Edin VIP
Mycket vackert på min ära - gillar särskilt de två döda som går förbi fågelbordet -
2009-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Bo Bjelvehammar