Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Igår vart det ju ingen av många, förargliga skäl.......


"Tottes Jul - 20 och 21 - Töntarna Tandem !"

Totte var sugen ! Ner i källaren och hämta pulkan i förrådet ! Gjort och iväg till backen runt hörnet, ca 25 hög och 100 m lång, rätt hyfsad och mycket populär, visade det sig ,när Totte kom fram dit .
Allt funkade bra en stund, men plötsligt ljöd ett "avgrundsvrål" uppe i backen !
På en stor "Kartongsläde" forsade två stora grabbar nerför backen i reafart, hela tiden vrålande av glädje ! "Ur vägen, ungadjävlar !" Plötsligt kom en liten tjej ivägen för deras våldsamma framfart ! - Ur vägen, Skitunge ! skrek de två killarna och försökte inte ens att bromsa farten ! Totte sprang allt vad han hade, kastade sig fram och lyckades få undan den lilla flickan i tid ! Men Totte hann inte undan, fick en rejäl törn av den ena killens utsträckta känga och flög fyra - fem meter , innan han landade i snön ! Smärta i vänstra låret kände Totte och när de två "snöåkningsmarodörerna" gick förbi den liggande och kvidande Totte, hånskrattade de bara ! - Där fick Du, "Hjälten" ! skrek de åt honom och asgarvade ! En ung kille kom fram och hjälpte Totte på fötter , han presenterade sig som Olle och sa`:- Bry dig inte om dem, det är bara Töntarna Tandem, de brukar få sitt straff till slut !
Och det fick de ! Redan i nästa åk ! Totte kunde se hur de, som vanligt, bara vräkte sig ner på "Kartongkälken" och full carrutta ! Men denna gång kom en stor man traskande i slutet av backen, han gick på elljusspåret, strax intill . Han var nog två meter lång och vägde säkert 120 kilo ! Töntarna Tandems "Kartongkälke" fräste fram rakt mot den promenerande Jätten !
Töntarna skrek, ja, ALLA skrek ! PANG ! sa´det när Töntarna kälke träffade giganten ! Alla TRE ramlade omkull, förståss, men Jätten landade ovanpå båda Töntarna ! Och det gjorde ont, mycket ont ! Båda töntarna grät och kved, de haltade hemåt, rejält slokörade och rödgråtna ! De ca 60 närvarande (både vuxna och barn), applåderade kraftigt Jätten när han rest sig upp och borstat av sig snön. Han bockade och tackade och fortsatte sin promenad som om ingenting hade hänt .Totte tyckte, även han, att det var det roligaste som hände i backen denna dag ! Och Töntarna Tandem skulle nog inte komma tillbaka på ett bra tag !

Lucka 20 : "Ont ska med ont betalas, fast bara lite....."

Lucka 21: "Skadeglädje är illa OM det sårar någon för Livet, men det är BRA om det drabbar någon som gjort sig FÖRTJÄNT av det !"

--




Prosa (Fabel/Saga) av Mats Henricson
Läst 404 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-21 18:14



Bookmark and Share


  aol
bakom texten en fin lära om beteende här i livet, 5 stjärnor är
mit betyg, bravo.
2009-12-21

  aol
bakom texten en fin lära om beteende här i livet, 5 stjärnor är
mit betyg, bravo.
2009-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska