Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tomas, Dopp i grytan, tomtemor


Lucka 21. Tomtemors längtan.

Säg mig Tomas tomtefar
hjälper du din tomtemor
hon som knogar på, är rar
medan du på slädrace for

Nissarna har slitit hund
med att göra klappar klart
Du har vilat dig en stund
och sedan spelat dart

Släden stuvades blev full
Själv du kom till dukat bord
Du fick tacken för allt lull
som av nissarna blev gjord

Sedan kom du hem såg rött
fullmatad av godis, knäck.
Å vad du var rysligt trött.
Arg du blev då hon var väck!

Hade du ej jobbat hårt
flugit fram från stad till stad
givit bort det som var vårt.
Väntar mat och färdigt bad!

Kan det kanske vara så
att man kring dig är besviken
De har hoppats att nått få
kärlek önska vän i viken.
















Bunden vers av erkki
Läst 276 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-21 23:25



Bookmark and Share


    leelee
Den här tycker jag om! :-)
2009-12-22
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki