Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Appellerar lite till engelskans Trash, ofta använt som en benämning på sämre sortens folk, egentlig betydelse är ju "sopor"....


"Trashig Jul !"

Trashig Jul !
Till alla i rännstenen
alla som gått snett
gett fan i kutymen
och drogar, vitt och
brett .

Trashig Jul !
Det finns De
som lever på "det"
kvartar ute och
vittjar soptunnor
och , på livet,
gått bet
skänker en tanke till dem
i mitt varma hem
ostädat, javisst
men, aldrig, kallt och
ovisst !

Trashig Jul !
Många skiter i dem
men de blir fler
och fler
de biter i , de,
och många överlever
de, som "vägrar socialen"
och jobbar i motvind
de förlorar i totalen
när kommer Kalla Nordanvind ..

Trashig Jul !
för dessa blir den "ful"
och, aldrig, blir den kul
i bästa fall, ett skjul
deras "bivack", till jul....

Trashig Jul !
Politikerna har övergett dem
som inte har nå´t hem
politikerna får inte kläm
på hur de ska behandla dem !

Trashig Jul !
Vi andra öppnar våra klappar
oberoende av om några hemlösas liv,
vi , kanske, tappar........
För vi har "vårt"
och DE har "sitt"
vi finner det svårt
föstå dem, ens,
på sikt.......


-----




Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 180 gånger
Publicerad 2009-12-22 01:18



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Det borde inte få
finnas uteliggare
och tiggare i Sverige
alls, vafalls! När vi har råd
att till chefer ge bonusar och
fallskärmar i miljarder då finns
det ju pengar till alla utanför
män som kvinns... .. .
2009-12-22

  Fokus
Det är en allmänt vedertagen fördom och romantiserad syn att den hemlöse valt bort välfärden, att de inte går att förstå sig på. De behöver ett boende, ett bord att äta sin mat från och ett anständigt bemötande som alla andra.
Det är arrogant och inte alls särskilt medmänskligt att skänka de hemlösa en tanke som vore de en annan sorts människor. Det är inte så men ett enkelt sätt för den vanlige att frånhända sig engagemanget. Med andra ord har den hemlöse helt vanliga och begripliga behov.
2009-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska