hon bor i ett annat land"
Nils Ferlin: "Cirkus"

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Hon reste så brått och så vida
hon bor i ett annat land"

Nils Ferlin: "Cirkus"




Så brått och så vida..


försök förstå dina döda
det är svårt
men de har rest "så brått och så vida"
det kunde de inte rå för

de ville nog inte skiljas så snart
eller inte precis så där
det blir sällan tid till att säga de ord
man hade tänkt sig få sagt
det blir brådstörtat uppbrott 
och inte alltid så snyggt
men försök förstå
de är döda
de talar inte ditt språk
de vet inte om att du gråter
och visste de
kunde de ändå inte
hur gärna de än ville nå dig
torka din tårvätta kind

försök förstå dina döda
det är svårt
men de bor i ett annat land
och märkligast är
en dag
ska du själv fara dit
 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 184 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-12-22 01:40



Bookmark and Share


    Tea Alex
Ja...jag har respekt för "mina" döda. Verkligen.
2009-12-23

  Eva Langrath VIP
Så fint du skriver om avskedet från världen.
2009-12-22

  walborg
Vilken fin inspirationsdikt efter vår Nils Ferlin!
2009-12-22

  Larz Gustafsson VIP
Underbart med Ferlin-citatet!
Önskar att jag hade fått träffa honom, men han dog samma år som jag föddes och finns även han nu i ett annat land.

Fint att du poängterar att de faktiskt inte kan nå oss.
Det har jag alltid hävdat.
2009-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger