Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Irian, jag drömde dig inatt

Irian, jag söker dig i drömmen
i snöflingornas skuggor
hos de vackraste övergivna
mellan hjärtslagen i moll

inatt är snöflingorna fjärilar
de dansar dig varm och dina kinder röda
där du springer, fångad i ett fall

Irian, jag söker dig om kvällen
i tyst och vintergrånad sömn
och mörkret målar snön till dun
till fågelkroppars värme




Fri vers av Grävling
Läst 322 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-12-22 18:43



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP
den avslutande paradoxen
är lyriskt spännande
/och mörkret målar snön till dun
till fågelkroppars värme/
tack
2009-12-22

  Katinka VIP
Dagens bästa! Vackert poetiskt bildspråk och fin känsla.
2009-12-22

  Uppfångad
Väldigt vackert skrivet
2009-12-22
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling