Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inför den Stora dagen ....


Lucka 22 och 23 - Tottes sena Julhälsningar !

Lucka 22 , Totte hälsar alla Goda med en juldikt



Till de Goda

Er kamp är svår
kanske omöjlig
Men ni fortsätter envetet
fast det kan verka löjligt
för Er Glöd är osläcklig
och Ert Mod är okuvligt
Ert Motiv är självklart
och Ert Mål likaså
En Rättvis Värld
bortom all ytlig flärd'
så jag, Totte, honorerar Er
saluterar Er och Högaktar Er
tack och God Jul !

Lucka 22:s ord: "Rättvisan finns där, men många ser den inte ..."




Lucka 23, Totte hälsar till alla Er Poeter med en till Juldikt


Till Er Poeter

Ni , med alla orden
som beskriver det mesta
Ni, med alla orden
övergår det mesta
Ni , med alla orden
låt oss med dem festa

Ni, med den sköna dissonansen
Ni, med den verbala extravagansen
Ni, med de vassa orden
och ni, som bara skriver orden
mjukt och skonsamt
Totte vill honorera Er Alla
låter hurraropen skalla
fortsätt med verbala Bataljer
ja, skriv som riktiga Kanaljer
det gör inget alls
Ingen Miltitant
Disciplin anbefalls

God Jul från Totte !

Lucka 23:s´ slutord: " Ett Verbalt Kackalorum ,det sköna med Detta Forum !"










Fri vers (Fri form) av Mats Henricson
Läst 247 gånger
Publicerad 2009-12-23 23:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska