Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
23 dec 1999


Julen?




Visst finns en jul för alla
ifall man tänker så:
Att, en jul är Jesus ankomst,
men mammons Gudar rå.

Det borde vara mindre
av ångest denna stund
och mer utav försoning
än av hysteri som saknar grund.

I de flesta fönster
man ser en julefrid
Men kan man vara säker
på allt man ser i denna tid?

Där glädjen verkar spira
kan sorgen vara stor
och man kan inte vara säker på
var den största friden bor.

Varje mänskas roll
är att ansvara för sina liv
Att finna frid i hjärtat sitt
kan ta en evig tid

Det är inte mörker man ser
när orons klockor slår
Det är ljus och det är glans
från någon annans dans!




Bunden vers (Rim) av Anders Nordlander VIP
Läst 59 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-12-24 00:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP