Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en vintersanning


och jag börjar bli trött

det knastrar
sjöstövlar
har ett särskillt ljud
precis som trätofflor
eller vinterkängor
knastersnön
på strandstigen
avslöjar närvaron

funderingarnas stig
blicken ut över gråblått
vinterhav
det är långt till
sommarsegel
och bullrande utombordare

tankarna söker efter
fjordens djupränna
var står storsillen
innanför fyren, rammö kalv
eller brokö näsa

hummrarna är dom kvar
på 27 meter
runt bredabergsmassivet
är det ide att förlänga
fler linor

tankarna går
vintermörkret smyger på
kampen att överleva
och jag börjar bli trött




Fri vers av tom boreland
Läst 412 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2009-12-27 00:35

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
ja
... "har ett särskillt ljud
precis som trätofflor
eller vinterkängor"
... alla dessa ljud från dem som närmar sig -
välfångat trots trötta slingor
2009-12-28

  Hans Christian
Njutbar poesi. Jag tackar gott för läsning.
2009-12-28

  Regn & Grus
*funderingarnas stig
blicken ut över gråblått
vinterhav
det är långt till
sommarsegel
och bullrande utombordare*

Du tar mig med på en tankarnas promenad, en bildrik & mycket levande sådan trots tröttheten som märks i stegen.
2009-12-28

  *Camilla*
Sista raderna fångar en i ett tomrum
fyllt med känsla och tankar.
jag känner kylan drar in under flera lager av kläder

bravo!
-Camilla
2009-12-28

    Tea Alex
De fyra sista raderna var väldigt talande...texten känns levande.
2009-12-27

  En strimma av guld
Fina ord och en fint förmedlad tanke.

"tankarna går
vintermörkret smyger på
kampen att överleva
och jag börjar bli trött"
2009-12-27

  Ingela Svenson VIP
Du uttrycker som alltid överlevnadskampen mycket väl!
2009-12-27

  Catharina Edin VIP
Gillar dina realistiska betraktelser som ger inblick i en fiskares liv -
2009-12-27
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland