Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En skildring av dagens eskalerande utveckling vilket leder tillbaka till en framgångsrik tidsepok nämligen 60 och 70 talet. Därifrån hämtar vi fortfarande mycket inspiration.


Leksaksmani!

01/07

Leksaksmani.


Jag mötte en teletubbi med fyrkantiga ögon

och en ihålig blick som fick mig att tänka på en

värld av tomhet med en ingrediens av något

trasigt, pålagt, en värld överlappad av media.

Med nutidsanpassade och färgglada identiteter

en gul, en röd, en grön en skön. Styrda av radioaktiva

signaler lever de på olika kanaler. En söt, en stark, en

homosexuell blir de en del av din kväll. Med barn

av vår tid i tanken frågar jag, är det här produkten

det var fanken. Kan dataålderns syberminerade

leksaker hypnotisera barn till självgående ägodelar

till föräldrar, vad bra en automatisk barnvakt ditt liv

förändrar. Se på TV tills sinnet bländar till en Teletubbi

dig ändrar. Barn som vuxna fångade i en kommersiell

hypnos utav en tablå av små krås. Hybrider lever på

Eniro och de är roliga tills de dyker upp på ditt giro.

Vad hände när kärlek blev datoriserad, en tillsats som

inte var beräknad blev inkluderad. Förr var leksaker

gjorda av trä, tråd och nötter något som hade rötter.

I en stressad värld kan det vara bra att vara lärd,

från hus och hem till världsvan har du med dig att leva

från hemmet likt rötter på en gran. Från en naturlig

fantasi låt inte bli att smida idéer som blir till bitar,

plitar jag ord för att inte bli gjord från en till någon

annan rynkar jag pannan i hopp om en sund fantasi.

Låt inte bli att smida idéer om en äkta leksaksindustri,

ingen robotmani för en gluggrädd individ. Från

naturlig grund, var sund en stund utan mediala påfund

som får dig att inte sova en blund. Från nu till en sekund

hittar du fantasi och inspiration till en sonett. Det är

ganska lätt att drabbas av vanvett, när du fångats av

en Teletubbi i en lobby längtar du inte efter en träleksak

det säger knak.








Fri vers (Modernistisk dikt) av David Jemsby
Läst 211 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-12-27 11:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

David Jemsby
David Jemsby